Glazen

Voor het verglazen van brillen maak ik gebruik van het Nederlandse bedrijf ENOT. Dit is een echt Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft een eigen ambachtelijke slijperij, een inslijpcentrale en professioneel opgeleide glasadviseurs. Het is een bedrijf waarbij persoonlijke aandacht belangrijker is dan de Massa. Hierdoor staat ENOT bekend als een van de 'grote jongens' in de optiek wereld, ondanks de familiaire sfeer die er heerst. 

Enkelvoudige Glazen

Een enkelvoudig glas een een zuiver glas met een enkele sterkte. Dit is uitermate geschikt voor een verte bril of een leesbril. Dit is geschikt voor de mensen die en haarscherp beeld willen hebben in de verte of voor het lezen.

Multifocale Glazen

Op het moment dat men de 40 gepasseerd is wordt het lezen bij bijna iedereen langzamerhand iets moeilijker. Naast een leesbril die op en afgezet moet worden is er ook nog een andere oplossing. Het multifocale glas. Dit is een glas dat er voor zorgt dat men dichtbij en veraf een scherp beeld heeft. Zonder dat de bril op en af gezet moet worden. U heeft één bril die voor alles geschikt is. 

Bifocale Glazen

De voorloper van het multifocale glas is het bifocale glas. Hierbij wordt er in het glas een apart leesgedeelte gezet. Er is een soort maantje in het glas geslepen met het leesgedeelte. Deze heeft het voordeel dat het een breder leesgedeelte heeft dan een multifocaal glas. Een nadeel is echter dat het duidelijk te zien is. Ook zit er geen mooie overgang in. 

Computerglazen

Tegenwoordig leven wij in een digitaal tijdperk. Het is dan ook gebleken dat een leesbril niet genoeg is om in dit digitale tijdperk mee te komen. Hiervoor is het computerglas in het leven geroepen. Met dit glas kan u het computerwerk scherp zien en het leeswerk.

Zonneglazen

Een goede zonnebril is ideaal voor de ogen. Alle bovenstaande glazen (Met uitzondering van het computerglas) zijn te verkrijgen met een gekleurd glas voor de zonnebril. Dit is ideaal voor het buiten zijn bij felle zon.